U POVODU DANA KRUHA

Objavljena knjiga s više od 60 recepata za uspješno pečenje kruha u vlastitom domu!

Svima koji vole kuhati ova će vrhunski ilustrirana knjiga u izdanju Školske knjige otkriti užitak pečenja vlastita kruha; uvjerit ćete se u to s pomoću recepata za više od 60 vrsta kruha i slastica koje je priredio nagrađivani majstor pekarstva Emmanuel Hadjiandreou

Skromni kruh koji su ljudi stoljećima pekli u vlastitu domu od pamtivijeka je bio temelj obiteljskih objeda, a posljednjih se godina taj običaj naveliko vraća u našu svakidašnjicu.

U povodu Dana kruha otkrijte čar pečenja vlastita kruha u dugo očekivanom, novom izdanju svjetske kulinarske uspješnice Kako napraviti kruh. Tu popularnu knjigu nagrađivanog majstora pekarstva Emmanuela Hadjiandreoua i darovitog fotografa Stevea Paintera moguće je nabaviti u webshopu i svim knjižarama izdavača – Školske knjige.

Posljednjih se godina u pekarnicama, velikim trgovinama i na tržnicama mogu pronaći mnoge vrste kruha čime se udovoljava potražnji za izvornim proizvodima. Pečenje kruha u vlastitu domu ne donosi samo uštedu nego i užitak u pripremi prirodne i zdrave hrane. Ako želite doznati provjerene načine kako u pripremi kruha uspjeti svaki put i pri tome usavršavati svoju vještinu, poslušajte savjete čovjeka koji za svoje kruhove osvaja nagrade. Emmanuel Hadjiandreou pravi je umjetnik u stvaranju kruha. U svojoj svjetskoj uspješnici koju je na hrvatski jezik prevela Ana Josić objašnjava kako, korak po korak, pripremiti odličan kruh.

Od klasika do gurmanskih verzija

U prvom poglavlju pronaći ćete upute i savjete za uspješnu pripremu kruha i naučiti što se događa s brašnom i kvascem, kako napraviti vlastitu starter-kulturu za kiselo tijesto te koji vam je kuhinjski pribor potreban kako bi vam život bio jednostavniji. Zatim će vas naučiti kako napraviti obični bijeli kruh, s kvascem ili sodom bikarbonom, u čemu će vam pomoći jasne fotografije koje prate cijeli tijek pripreme kruha. Na taj način ovladat ćete umijećem pravljenja mnogih vrsta kruhova s kvascem kao što su bagel peciva, talijanska ciabatta, kruh s orasima i kruh s pivom.

Poglavlje Kruhovi bez pšenice ili bezglutenski kruhovi nije namijenjeno samo onima koji ne podnose pšenicu ili gluten. Raž i pir postaju sve popularniji pekarski sastojci, a od kombinacije kukuruznoga, rižina, krumpirova i heljdina brašna moguće je napraviti izvrstan kruh. Isprobajte klasike poput crnog ili integralnoga raženog kruha, ali odvažite se i na gurmanske verzije u kojima Hadjiandreou, primjerice, kombinira slatkoću suhih šljiva, kiselost raži i žestinu papra.

Recepti iz cijelog svijeta

Za izučenog je pekara kruh s kiselim tijestom najveće pekarsko umijeće. Autor knjige podučava kako ćete s malo starter-kulture pripremljene kod kuće uvijek imati osnovu za novi kruh. Na taj drevni način možete pripremiti raženi kruh s kiselim tijestom i kuminom, kruh sa suhim smokvama, orasima i anisom, kruh s ciklom, kruh s pikantnim sirom i začinskim biljem, kruh s čokoladom i grožđicama…

Na kraju, u poglavlju Peciva i kolači, kriju se poslastice koje bi vam mogle uljepšati svaki doručak. Kada jednom sami izradite prhke kroasane koji se tope u ustima ili pains au chocolat, nikad ih više nećete kupovati u trgovinama. Osim njemačkog stollena, britanskih peciva hot cross buns i francuskog brioša, ovdje ćete pronaći ideje za recepte iz cijelog svijeta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari