DONOSIMO PROGRAM: 18. jedriličarska manifestacija Fiumanka započinje u srijedu

Foto: Ilustracija

Uz tradicionalne regate i programe, i ove su godine u ponudi i edukativni sadržaji i koncerti

U restoranu Molo longo najavljen je program ovogodišnje, 18. Fiumanke koja se održava od srijede, 7. lipnja do nedjelje, 11. lipnja, a tom su prilikom sponzori i pokrovitelji Regate potpisali i „jedro podrške“.

Prva polovica mjeseca lipnja u Rijeci je uvijek rezervirana za Fiumanku, manifestaciju koja već 18 godina okuplja zaljubljenike u more i jedrenje. Uz tradicionalne regate i programe, i ove su godine u ponudi i edukativni sadržaji i koncerti.

PROGRAM 18. FIUMANKE

Srijeda, 7. lipnja 2017.:

11 sati, start PORT-CUP-a

Četvrtak, 8. lipnja 2017.:

10 sati, otvaranje Regatnog ureda Fiumanke, zgrada Terminala
11 sati, Sailing promocija: Škola jedrenja, Team Building, Fareast 28R probna vožnja, nautički servis i oprema…, Riva Boduli i Riječka luka
20 sati, humanitarni koncert udruge LP ROCK za udrugu Veliko srce malom srcu, Botel Marina

Petak, 9. lipnja 2017.:

10 sati, start 8. Liburnijske regate, Mali Lošinj – Rijeka
12 sati, start 8. Rotary regate
12 sati, Plavo-zeleni expo Fiumanka, Riva Boduli
14 sati, start 5. Europske regate za medije (prvi dan)
21 sat, besplatan koncert Duo Dora i Boris, Terminal
21 sat, koncert Crvene jabuke i PleteRi, Gat Karoline Riječke

Subota, 10. lipnja 2017.:

10 sati, Plavo-zeleni expo Fiumanka, Riva Boduli
12 sati, start 18. Fiumanke – tradicionalna regata s oko 200 jedrilica, Rijeka – Kostrena – Omišalj
12 sati, start 5. Europske regate za medije (drugi dan)
19 sati, besplatan koncert klape Cinkvina, Kantridersi, Terminal
30 sati, proglašenje pobjednika svih regata
22 sata, koncert grupe Elemental, Gat Karoline Riječke

Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već jedanaest godina, a povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, prerasla je u europsku jedriličarsku manifestaciju službenog naziva European Media Sailing Race (EMSR). U organizaciju ove regate se uključeni su i Grad Rijeka i Hrvatska radiotelevizija.

Na 5. europskoj medijskoj regati, osim hrvatskih medijskih kuća HRT-a, Kanala RI, lista La voce, Nove TV, Novog lista, Radio Rijeke i RTL-a, prijavljene su i televizijske ekipe iz Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, a svoju će premijeru imati mješovita posada novinara iz udruženja SCIJ.

Sve informacije dostupne su na stranici 18. Fiumanke.

U sklopu najave programa, potpisano je i Fiumankino „Jedro podrške“. Predstavnici tradicionalnih pokrovitelja Fiumanke – Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Lučke uprave Rijeka i Turističke zajednice grada Rijeke potpisali su ga prvi.

Ovom je prilikom, gradonačelnik Obersnel poručio kako je Fiumanka postala zaštitni znak našega grada te se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji svih regata, koje snažno promoviraju Rijeku i Kvarner kao atraktivnu turističku i sportsku destinaciju. Uz čestitke na punoljetnosti Fiumanke, gradonačelnik je sudionicima zaželio dobro more i pogodne vremenske uvjete.

„Jedro podrške“ potpisali su i predstavnici sponzora, a to su INA, Erste banka, ACI d.d. i RB Auto. Potporu Fiumanki pružile su i brojne druge tvrtke – Jadrolinija, Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, Zagrebačka pivovara i One Sails te Lučka kapetanija, JPS, Marina Lošinj, Čorkez taxi i ostali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari