ŠOLA ZADOVOLJAN Legendarni vratar Hrvatske i aktualni pomoćnik Line Červara: ‘Tek idućeg tjedna krećemo s ‘glazurom’ na pripremama’

‘Od početka priprema pa evo sve do neki dan mi smo tek gradili temelje u smislu kondicije, baze. Tek sad dolazi faza uigravanja, detalja, kad ide križanje i koja akcija’, otkrio je Vlado Šola

Pobjeda protiv Crne Gore, ali i dosta otvorenih pitanja manje od tjedan dana prije početka Europskog prvenstva. Izbornik Lino Červar kritizirao je igrače i ustvrdio da na Euru ovakve stvari neće proći. Sada je ostalo još šest dana za korekcije prije otvaranja prvenstva protiv Srbije.

Idemo sada prema Splitu, tamo nas čeka Marko Vargek, koji u svom društvu ima pomoćnika Line Červara i bivšeg prvog vratara reprezentacije, Vladu Šolu.

Vlado, dan nakon utakmice se tek slegnu dojmovi, možeš li istaknuti koje su stvari jučer bile zaista dobre, a na kojima još morate poraditi u ovih šest dana?

Bilo je dosta dobrih elemenata u našoj igri, bilo je i loših, no njih ćemo probati ispraviti ovog tjedna. Tek ovaj tjedan koji dolazi, nakon ponedjeljka je ona fina glazura, idemo polirati formu. Naporno smo radili, sutra je jako bitan dan za kompenzaciju.

Lino je iskreno i otvoreno rekao da je i jučer bilo nekih grešaka, koliko je to stvar umora, a koliko tehničke neuštimanosti u ovom dijelu priprema?

Skupljali smo se svi u raznim fazama, tako da sve to treba uštimati. Ali od početka priprema pa evo sve do neki dan mi smo tek gradili temelje u smislu kondicije, baze. Tek sad dolazi faza uigravanja, detalja, kad ide križanje. No i sinoć je prvih 15 minuta naš napad djelovao izvrsno, nije se vidio nedostatak neuigranosti, kasnije smo malo pali zbog umora, isprobavali smo neke nove igrače, možda je neka lopta ispala, možda nismo neki gol zabili. Ali sve u svemu, zadovoljni smo.

Koliko ste blizu odluci za konačnih 16 igrača, kada će biti ta odluka?

To je pitanje za Linu, on to odlučuje. To će se dogoditi pred sam početak turnira.

Srbija je posebna utakmica u svakom smislu, oni dolaze ovdje po uspjeh, ne dolaze se predati?

Nitko se ne dolazi predati, svi imaju ambicije, na Europskom prvenstvu je sve iznenađujuće. Ja bi najradije izbjegao detalje što se tiče Srbije, mi ćemo samo igrati, a mediji i publika neka se brinu za sve ostalo što se tiče Srbije. Nas samo naša igra mora zanimati.

Marko Vargek

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari