Prometni prekšaj policiju doveo do laboratorija za uzgoj indijske konoplje, na granici otkrili drogu i oružje

Ilustracija

Zbog prebrze vožnje kroz Gorski kotar policijski presretač zaustavio je 28. lipnja vozilo u kojem su bile dvije osobe, starosti 34 i 25 godina. Uz nedozvoljenu brzinu, utvrđeno je da 34-godišnjak upravlja osobnim vozilom iako mu je vozačka dozvola istekla.

Pretragom automobila policija je pronašla i oduzela dva paketića s ukupno 132 grama marihuane.

U nastavku kriminalističkog istraživanja u suradnji s policijskim službenicima PU bjelovarsko-bilogorske pretražen je dom i druge prostorije 34-godišnjaka. Policija je ondje otkrila laboratorij za uzgoj indijske konoplje s reflektorima, grijalicama, ventilatorima i drugom opremom, 18 stabljika indijske konoplje visine 43 do 128 centimetara, oko tri kilograma sušenih listova i više sušenih stabljika ove biljke te drugi predmeti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama oboje su predani pritvorskom nadzorniku.

I na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak od 26. do 29. lipnja kod dvanaest stranih državljana je pronađena i oduzeta droga.

Zaplijenjeno je ukupno 46,76 grama marihuane, 5,18 grama kokaina, 3,48 grama hašiša, 5,02 grama amfetamina i droge MDMA te nekoliko tableta. Zbog neovlaštenog posjedovanja droge i počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga izrečene su novčane kazne dvojici državljana Njemačke, šestero britanskih državljana te državljanima Rumunjske, Austrije, Švicarske i Italije.

Tijekom 28. i 29. lipnja na ulasku u Hrvatsku dvojica stranih državljana zatečena su s oružjem koje nisu prijavili graničnoj policiji i tako počinili prekršaj iz Zakona o oružju. Riječ je o 19-godišnjem Britancu koji je neovlašteno posjedovao 55 centimetara dugu teleskopsku palicu te 23-godišnjem državljaninu Austrije koji je u vozilu imao 69 centimetara dugu mačetu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja