IPAK NIJE FARSA Zdravko i Zoran Mamić privedeni od strane hrvatske policije!

Osim za izvršnog direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damira Vrbanovića, Uskok je u subotu zatražio istražni zatvor i za braću Zdravka i Zorana Mamića.

“Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti”, stoji u priopćenju Dinama u kojem se dodaje da su zaustavljeni na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović je oko 11 sati doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji bi trebao odlučiti o zahtjevu da mu se, zajedno s Mamićima, odredi istražni zatvor.

Njegovo pritvaranje tužiteljstvo traži zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok pritvaranje Zdravka i Zorana Mamića traže zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja nedjela.

U Remetincu je od petka poreznik Milan Pernar kojega Uskok sumnjiči da je s Vrbanovićem i Mamićima sudjelovao u nezakonitostima na štetu nogometnog kluba Dinamo i državni proračun.

Nakon ispitivanja u Uskoku Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić izvijestio je da je njegov branjenik porekao nedjelo za koje ga tužiteljstvo tereti.

Vrbanovića i Pernara Uskok sumnjiči da su zajedno sa Zdravkom i Zoranom Mamićem, Dinamo oštetili za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

U rješenju o provođenju istrage, objavljenom u petak navečer, tužiteljstvo izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića sumnjiči da je iz nogometnog kluba nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana, Dinamova trenera, za “nepripadnu korist” od 38.1 milijuna kuna.

Uskok u priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici nije naveo koliki je iznos mita pritom primio navodno korumpirani porezni inspektor ispostave Porezne uprave u Sesvetama, Milan Pernar, koji je prvookrivljen u ovom slučaju.

Tužiteljstvo je istragu pokrenulo zbog sumnje da su osumnjičenici u posljednjih šest godina davali, odnosno primali mito, zlouporabili položaj i ovlasti te povjerenje u gospodarskom poslovanju, utajili porez te poticali ili pomagali u zlouporabi i utaji.

Nakon uhićenja na granici braća Zdravko i Zoran Mamić najprije će biti odvedeni na razgovor u policiju, a potom u Uskok koji je, nakon informacije o njihovom uhićenju, povukao raniji prijedlog da im se odredi istražni zatvor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari