SPEKTAKL ZA KRAJ: U Poreču trijumfom Voljena Grpca i Mateja Prpića te Ženske klape Hreljin završen MIK 2018

Foto: Borna Ćuk

Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” su ukupni pobjednici ovogodišnjeg festivala, drugo mjesto osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” a treće skladba “Lipa pismo moja” u izvođenju Tamare Brusić i klape Tić

Festivalsko putovanje Melodija Istre i Kvarnera završilo se u Poreču, koji je nakon 15 godina ugostio MIK i to peti put u finalnoj večeri. Do kraja ispunjen publikom Narodni trg je bio idealna pozornica za završetak još jedne sjajne sezone festivala koji je, nakon Pule, Rijeke , Krka, Opatije i Kastva u Poreču stavio pečat na godinu koju ćemo pamtiti po puno mladih snaga, čak 8 debitanata i zasigurno brojnim skladbama koje će se pamtiti.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zaželio je dobrodošlicu festivalu koji čuva i nosi “ono naše” i kojemu je mjesto među onima koji vole domaću besedu te darivao direktora festivala čuvenim porečkim vinima, idealnim za nazdravljanje prijateljstvu Poreča i MIK-a.

Izuzetno raspoložena publika burnim je pljeskom pozdravila svakog izvođača, a salvama smijeha popratila šale voditeljskog para koji je i u Poreču imao svoje male dvojnike koji su osvojili publiku.

Što se glasovanja publike tiče ova porečka je, osim odlučivanja o najboljima u njihovom gradu, odlučivala i o ukupnom plasmanu. Dok su se zbrajali glasovi publike, na scenu su, u revijalnom dijelu nastupila djeca iz OŠ Poreč i to Nika Nuić te sestra i brat Sara i Petar Brajković, a mali su pjevači ispraćeni velikim pljeskom, kao i velikani koji su nastupali nakon njih: Vesna Nežić Ružić, Sergio Pavat, Elio Pisak, Duško Jeličić i Gina Picinić.

Proglašenje pobjednika ove je večeri imalo dva dijela. U prvom su dijelu proglašene tri najbolje skladbe po odabiru porečke publike, a nakon toga dodjeljene su ukupne nagrade festivala.

Po glasovima Porečana treće mjesto sa 122 glasa osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić), drugo mjesto sa 125 glasova osvojila je skladba “Istrijanko ružo moja” (Raay/Robert Pilepić/Raay) u izvedbi Luke Basija, a prvo mjesto ponovno su osvojili Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 143 glasa.

Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” i sa 130 bodova su i ukupni pobjednici ovogodišnjeg festivala, drugo mjesto u ukupnom oplasmanu osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” i sa 105 bodova, dok je ukupno treće mjesto sa 103 boda osvojila skladba “Lipa pismo moja” u izvođenju Tamare Brusić i klape Tić.

Proglašenjem najboljih na MIK-u 2018. spušten je zastor na pozornicu jedinog putujućeg festivala u Hrvata, a to znači da započinju pripreme za pedeset i petu godinu Melodija Istre i Kvarnera koju će festival obilježiti naredne godine.

MIK 2018 NAGRADE

NAGRADA ZA NAJBOLJI ARANŽMAN
Aleksandar Valenčić za skladbu Jubav va tebe

NAGRADA ZA NAJBOLJEG DEBITANTA

Ženska klapa Hreljin

NAGRADA “Nello Milotti” – ROŽENICE HR RADIO PULE za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj

skladba PULA
autor glazbe: Erik Balija

3. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA skladba:

PULA – izvođač Erik Balija
(Erik Balija – Daniel Načinović – Mauro Giorgi)

3. NAGRADA PUBLIKE

LIPA PISMO MOJA
(Mirjana Bobuš – Mirjana Bobuš – R. Pilepić)
u izvođenju Tamare Brusić i klapa Tić

NAGRADA “Zlatni mikrofon” HR RADIO RIJEKE ZA NAJBOLJU INTERPRETACIJU

Andrina Frleta za izvedbu pjesme UKRADI ME

2. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA:

JUBAV VA TEBE
(Aleksandar Valenčić – Suzana Blečić – Aleksandar Valenčić)

u izvođenju Vivien Galletta

NAGRADA »BESEDA«
pokrovitelj: NOVI LIST
Nagradu »Beseda« što je »Novi list« tradicionalno dodjeljuje kompoziciji koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, komisija u sastavu Damir Halilić Hal, Ana Braškić i Slavica Mrkić Modrić, odlučila je dodijeliti dvjema skladbama:

KAPETANE MOJ Božidarka Matija Čeerina
(Robert Pilepić – Robert Pilepić – Duško Rapotec Ute)

i

RIJEKA KIŠU ZOVE Komfor
(Janko Delinac – Vedran Jakšić – Komfor/ Davor Tomić)

2. NAGRADA PUBLIKE

NA TRSATU
(Robert Grubišić – Robert Pilepić – Robert Pilepić)

u izvođenju Martine Majerle

NAGRADA ČAKAVSKOG SABORA ZA NAJBOLJI TEKST

Daniel Načinović za stihove pjesme PULA

1. NAGRADA STRUČNOG OCJENJIVAČKOG SUDA

DVI ROŽICE
(Andrej Baša – Ljubica Bestulić Stanković – Andrej Baša)

u izvođenju Ženske klape Hreljin

1. NAGRADA PUBLIKE UKUPNO

MAMA FALA TI
(Robert Grubišić – Robert Pilepić – Robert Grubišić)

u izvođenju Voljena Grpca i Mateja Prpića

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari