U Rijeci počela 46. akcija Solidarnost na djelu

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa od 9. do 11. listopada 2018. godine organizira se 46. tradicionalna akcija ‘Solidarnost na djelu 2018’

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka shodno Odluci o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2018. godini kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa provodi tradicionalnu akciju “SOLIDARNOST NA DJELU” od utorka, 9. do četvrtka, 11. listopada 2018.g. u vremenu od 9,00 do 17,00 sati u šatoru Crvenog križa koji je postavljen na prostoru Jadrankog trga (ispred Erste banke).

U šatoru se prikupljaju novčana sredstva prodajom bonova u vrijednosti od 1,00 i 5,00 kuna, učenici Medicinske škole Rijeka mjere tlak građanima te se prikupljaju materijalna dobra – odjeća i obuća.

U akciju su uključeni članovi Štaba za provođenje akcije „Solidarnost na djelu“, Komisije za logistiku i Komisije za socijalne aktivnosti i pomoći, te aktivisti iz Društava Crvenog križa, Povjerenici Crvenog križa u školama i domovima, darivatelji krvi, članovi Terenske jedinice „dr. Ante Švalba“, učenici Medicinske škole Rijeka i zaposlenici Crvenog križa Rijeka.

U Rijeci će se akcija održati u prostorima deset riječkih mjesnih odbora prema ovoj satnici:

Sredstva prikupljena u ovogodišnoj akciji temeljem Odluke Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka rasporediti će se na sljedeći način:

75 % za osobe u stanju socijalno – zdravstvenih potreba prema motu akcije:„NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI!“

5 % Hrvatski Crveni križ

10% Fond solidarnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka

10% Troškovi organiziranja akcije

Pozivamo naše sugrađane da uplate sredstva na transakcijski žiro-račun HRVATSKI CRVENI KRIŽ – GDCK RIJEKA HR0923400091510964799

Akcija se osim na riječkom Korzu provedi i u Društvima Crvenog križa na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i to u Mjesnim odborima Grada Rijeke: Draga, Drenova, Gornja Vežica, Kantrida, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Sveti Nikola, Turnić i Zamet, u gradovima Bakar, Kastav i Kraljevica i općinama Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo u kojima dežuraju aktivisti Crvenog križa, kao i u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima.

Iz Crvenog križa zahvaljuju gradovima Rijeka, Bakar, Kastav i Kraljevica te Općinama Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo koji pružaju podršku u organizaciji i provedbi akcije „Solidarnost na djelu“.

SKLADIŠTE CRVENOG KRIŽA NA MLACI, Krešimirova 56b , tel: 673-519

radno vrijeme od 13,00 – 18,00 sati od utorka, 9.10. do četvrtka, 11.10.2018.

Iz Crvenog križa zahvaljuju građanima koji će kupnjom bona zahvalnosti dati doprinos uspješnoj ovogodišnjoj akciji kao i svima na iskazanoj solidarnosti i pomoći u pripremi i organizaciji 46. tradicionalne akcije „Solidarnost na djelu 2018.“ koja se održava pod motom „NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI!“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari