Trsatska oaza prirode i zdravlja: U Domaćoj butigi pronaći ćete najbolju prirodnu kozmetiku i domaće čajeve, vino, sirupe…

Foto: Riječanin

Ako volite domaće – ugođaj prave starinske butige i prebiranje po policama s “brdom” zanimljivih, zdravih i ukusnih prirodnih proizvoda, onda je Domaća butiga na Trsatu mjesto za vas!

U butigi otvorenoj prošle jeseni, u Ulici Slavka Krautzeka 1, možete pronaći proizvode iz provjerenih izvora, uglavnom iz hrvatskih OPG-ova: maslinova ulja, rakiju i vino iz Istre, čajeve iz Dalmacije i Međimurje, sirupe iz Jaske, vino, ocat i sokove iz Vivodina, med s Lonjskoga polja, sapune iz Slavonije…

Ljubitelje prirodne kozmetike posebno će oduševiti proizvodi poznatog i mnogima omiljenog brenda Mala od lavande!

Od kozmetike u asortimanu su i razni proizvodi brendova poput Marikke kozmetika, Najfiniji sapuni itd. i S & C kozmetika.

Ivan Dolušić, ponosni vlasnik Domaće butige, primjer je malog poduzetnika koji je s velikom željom i ljubavlju otvorio vlastiti posao, prije svega u želju da udovolji kupcima koji dijele njegovu strast prema prirodnim domaćim proizvodima, kako prehrambenim tako i kozmetičkim.

“Pokušavamo asortiman učiniti što raznovrsnijim i zanimljivijim tako da u ponudi imamo i npr. čokoladni med, ajvar s gljivama, krute šampone za kosu, a u dogovoru smo i s proizvođačima još nekih atraktivnih prirodnih proizvoda”, ističe Dolušić koji je u kratko vrijeme od pokretanja trgovine u samom centru Rijeke okupio više od 50 dobavljača! Oni su njegove police prepunili proizvodima – kojih je gotovo 500 (!) – pa je morao pronaći veći poslovni prostor, ovoga puta na Trsatu, u blizini posjećenog Svetišta.

Od ostalih zanimljivih proizvoda Ivan posebno ističe sredstva za čišćenje doma Pero, potom Batelu – među ljubiteljima zdrave i ukusne hrane čuveni namaz od batata, ali i razne domaće sirupe ovjenčane međunarodnim nagradama.

Ivan ponosno ističe kako mu se kupci iznova vraćaju po proizvode koji su ih osvojili na prvu, a u prilikama kada Trsatsko svetište posjećuju brojni vjernici njegova trgovina je mnogima nezaobilazna stanica jer upravo tu hodočasnici mogu nabaviti proizvode koji im olakšavaju ili uljepšavaju često iscrpljujuća hodočašća.

O načinu svoga poslovanja Ivan nam je rekao: “Veliki dio dobavljača kontaktirao sam inspiriran odličnim preporukama njihovih kupaca. No moram spomenuti da mi se često javljaju i sami proizvođači koji dolaze u trgovinu jer su zainteresirani za suradnju. Iako je trgovina malena, za dobre i kvalitetne proizvode uvijek će se naći prostora. Od dobavljača tražimo garanciju kvalitete i provjerene proizvode, a zauzvrat im izlažemo i reklamiramo proizvode i osiguravamo tržište”.

Dolušić kaže da su Riječanima zasad najzanimljivija maslinova ulja, med i kozmetika, no ima interes i za nešto egzotičnije proizvode.

Domaća butiga na Trsatu je za kupce otvorena od 10 do 19 sati, a njen vlasnik planira asortiman obogatiti svježim voćem i povrćem te mliječnim proizvodima uz neprestano širenje mreže dobavljača.

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Za naše čitatelje Domaća butiga je ljubazno pripremila i poseban poklon-paket kojeg ćemo podijeliti najsretnijim čitateljima na našem profilu na Facebooku!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari