KAKO PRIJAVITI IZGUBLJENO? Korisnici Ubera u vozilima ostavljaju mobitele, novčanike, ključeve… ali i umjetna zubala!

Foto: Riječanin

Jedan je korisnik Ubera u Hrvatskoj uspio zaboraviti stvari u vozilima Ubera čak 11 puta! No rekord drži korisnik iz Brazila kojemu je to uspjelo čak 27 puta

Uber je predstavio popis izgubljenih i nađenih stvari (Lost & Found Indeks) na kojem se nalaze predmeti koje su korisnici Ubera u Europi najčešće zaboravljali u Uberovim vozilima u protekloj godini (od ožujka 2017. godine do ožujka 2018.). Popis otkriva i mnoge zanimljivosti jer su se na njemu našlo zaista svega – od vjenčanica i vjenčanog prstenja do ukulela i umjetnih zubala!

Kako i što zaboravljaju Hrvati?

U Hrvatskoj korisnici u Uberovim vozilima najčešće ostavljaju mobitele, novčanike, ključeve, odjevne predmete i – naočale.

Od zanimljivosti izdvajamo i ove: korisnici u Zagrebu najčešće zaboravljaju i prijavljuju stvari subotom a u Splitu nedjeljom. Najviše prijava izgubljenih stvari u Zagrebu je bilo 17. prosinaca, a u Splitu 25. veljače. Jedan je korisnik Ubera u Hrvatskoj uspio zaboraviti svoje stvari u Uberu čak 11 puta! No Hrvati se ipak nalaze na 4. mjestu zemalja s najmanje zaboravljivim osobama.

Što su sve Europljani zaboravljali u 2017. godini?

Uberovi korisnici u europskim gradovima najčešće su iza sebe u vozilima ostavljali mobitele, novčanike i ključeve od automobila ili kuće. Na popisu se nalaze još i naočale, ruksaci, nakit…

Predmete u automobilima najčešće su zaboravljali korisnici u Madridu, Varšavi i Lisabonu, a najrjeđe korisnici u Kijevu, Bukureštu i Dublinu. Popis pokazuje i to da se stvari najčešće gube subotom i nedjeljom.

Kako prijaviti izgubljenu stvar u Uberu?

Idućeg puta kada budete koristili Uber, svakako prije izlaska iz vozila provjerite imate li uza sebe sve svoje stvari – kako se neki vaši predmeti ne bi našli na popisu za 2018. godinu!

No, ako se ipak dogodi da se idući dan probudite i shvatite da ste nešto ostavili u Uberu, najbolji način za prijavu izgubljene stvari je taj da kontakrirate Uberovog partnera-vozača.

Evo kako:

a. U aplikaciji odaberite rubriku Tvoje vožnje i odaberite vožnju tijekom koje ste nešto izgubili
b. Zatim kliknite na Izgubljeni predmeti i Javi se vozaču u slučaju gubitka predmeta
c. Na dnu ekrana upišite broj mobitela na koji želite da vas Uberov partner-vozač kontaktira
d. Ako ste izgubili mobitel, upišite broj od prijatelja
e. Nakon što potvrdite svoj broj, aplikacija će vas automatski spojiti s vašim vozačem
f. Ako vam vozač potvrdi pronalazak vaše stvari, zajednički dogovorite vrijeme i mjesto na kojem ćete preuzeti svoju stvar
g. Ako se vaš vozač ne javlja, ostavite detaljnu govornu poruku s opisom izgubljene stvari i na koji vas način vozač može naknadno kontaktirati

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari