KUPOPRODAJA: Austrijski SPAR nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj i preuzima 62 Billa trgovine

‘Veseli nas da ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu’, priopćili su iz Spara

Spar Austrija i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od REWE grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv Heleni. Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja AZTN-a. Ovim preuzimanjem SPAR će u Hrvatskoj poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. SPAR će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna.

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 do 1.500 m², nalaze se diljem Hrvatske.

Gospodin Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, objašnjava odluku za akviziciju:

“U Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici SPAR Hrvatske su još jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas da ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu”.

SPAR Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu SPAR Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 INTERSPAR hipermarketa i 38 SPAR supermarketa, a zapošljava skoro 3.000 radnika.
Vijesti.hr
Foto: Vijesti.hr/Spar/Billa

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari