NIJE MU BILO PAMETNO

44-godišnjak smanjio kilometražu i prodao poslovno vozilo po ‘paprenoj’ cijeni; ‘Zaradio’ više od 7000 eura!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 53 i 58 godina i 44-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Spomenuti 44-godišnjak je tijekom rujna 2023. godine umanjio stanje na brojaču kilometara na teretnom vozilu u vlasništvu tvrtke iz Rijeke čiji je djelatnik s prijevarnom namjerom kako bi povećao vrijednost vozila. Vozilo je zatim prodao vlasniku tvrtke iz Križevaca za 25 000 eura koji mu je isplaćen na ruke, a za koji je izdan račun na iznos od 7500 eura na ime tvrtke iz Rijeke čime je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Nadalje, osumnjičenici starosti 53 i 58 godina su u prosincu 2022 i u rujnu 2023. godine kao ovlašteni tehničari u tahografskoj radionici na širem bakarskom području na tahografskom uređaju korištenjem računalnog programa izmijenili podatak o stanju brojača kilometara teretnog vozila u vlasništvu tvrtke iz Rijeke u manji i time počinili kaznena djela računalnog krivotvorenja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari