DVA AUTA OŠTEĆENA

47-godišnjak vozio autocestom s više od 2 promila; Zabio se u oznake za regulaciju prometa, nakon njega se još jedan vozač zabio u njih

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL/ Ilustracija

U prometnoj nesreći oštećena su osobna vozila marke Volvo, riječkih i švedskih registracijskih oznaka, a 47-godišnji počinitelj je sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima, izvijestila je policija.

Noćas oko 1.15 sati na autocesti A6 kod Delnica, 47-godišnji hrvatski državljanin je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim vozilom marke Volvo, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2.09 promila.

Očevidom je utvrđeno kako je 47-godišnjak krećući se autocestom u smjeru Rijeke, previdio materijalne oznake za privremenu regulaciju prometa i vozilom naletio na njih te su se oznake razletjele po autocesti. U tom trenutku je naišao 39-godišnji švedski državljanin isto u vozilu marke Volvo, ali švedskih nacionalnih oznaka, gdje je pri tome prešao preko tih razbacanih oznaka i oštetio vozilo.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko devet tisuća eura.

Osumnjičeni 47-godišnjak je po završetku postupanja zbog počinjenih prekršaja sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1320 eura te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Koristimo ovu priliku i još jednom pozivamo vozače na maksimalnu odgovornost u prometu i poštivanje svih prometnih propisa kako ne bi došlo do izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teškim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari