BUDITE OPREZNI

50-godišnji Riječanin nasjeo na ‘online’ prevaru i ostao bez 6800 eura!

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Oštećeni 50-godišnjak povjerovao je nepoznatoj osobi pa uz svoje osobne podatke dostavio i broj bankovne kartice, izvijestila je policija.

Jučer su policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili prijavu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je oštećen kaznenim djelom računalne prijevare.

Oštećeni je naime u prethodnih mjesec dana komunicirao s nepoznatom osobom koja mu se lažno predstavljala kao posrednik u poslovanju sa šireg područja Bakra.

Tako je doveo u zabludu 50-godišnjaka obećavajući mu novčanu pomoć pa mu je on uz svoje osobne podatke, na njegovo traženje dostavio i broj bankovne kartice.

K tome je i instalirao na mobitel dvije aplikacije za navodnu lakšu poslovnu komunikaciju.

Kada je 50-godišnjak provjerio stanje bankovnog računa shvatio je da mu nedostaje više od 6.800 eura koje su mu transakcijama otuđene s računa posljednjih dana.

Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela, kažu iz policije.

Nikada nemojte ustupati svoje osobne podatke, kao ni informacije o bankovnim računima-broj PIN, lozinku i CVC brojeve za online bankarstvo, osobama koje ne poznate. Posebice nemojte vjerovati tzv. virtualnim osobama koje upoznate na društvenim mrežama i kroz druge Internet kanale, lažnim savjetnicima za poslovanje i sličnim varalicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari