KAZNU ĆE SKUPO PLATITI

53-godišnjaku istekla vozačka dozvola, ali to ga nije spriječilo da pijan sjedne za volan

Proteklog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 53 su bile lakše, izvijestila je policija..

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 53 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 122.030 eura. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka i dva strana državljanina te sedam alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 274 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 26 je bilo u dobi iznad 35. godine života, četiri su bila u dobi između 18. i 24. godine, a jedan u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,20 g/kg izmjerena je u noći 24. studenoga području Turnića u Rijeci, gdje je policija zaustavila 53-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Pored vožnje pod utjecajem alkohola, utvrđeno je da vozilom upravlja usprkos važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, da sa sobom nema vozačku dozvolu, a isto tako da je važenje navedene vozačke dozvole isteklo u veljači prošle godine.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija protiv spomenutog vozača podnosi optužni prijedlog, kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane u iznosu od 5.460 eura te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na najmanje tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari