JAO JAO

62-godišnjak vozio Lošinjom moped bez kacige; Pretragom mu policija pronašla i joint

Foto: Unsplash

Najveća izmjerena koncentracija alkohola je 2,47 g/kg, izvijestila je policija.

Prometna policija je na području Policijske uprave primorsko – goranske u vremenu od 7 sati 17. lipnja do 7 sati 18. lipnja provela 24-satnu akciju nadzora alkohola i droga u prometu.

Riječ je o akciji koja se provodi u sklopu ROADPOL-ove tjedne operativne akcije „Alkohol i droge“, od 16. do 22. lipnja u svim zemljama članicama navedene organizacije, a odvija se na europskim cestama dva puta godišnje, i to u lipnju i prosincu.

U navedena 24-sata, ciljanog nadzora prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, policija je sveukupno kontrolirala 214 vozila te je zabilježeno 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj vožnje pod utjecajem droga.

Rekorder akcije je 35-godišnji vozač koji je zaustavljen u subotu 17. lipnja oko 23,20 sati na širem delničkom području dok je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,47 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije. Osim vožnje pod utjecajem alkohola, vozač je upravljao vozilom prije stjecaja prava na upravljanje te je za navedene prekršaje sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također u subotu 17. lipnja oko 13 sati policijski službenici su na području Lošinja zaustavili moped riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnji vozač bez zaštitne kacige. Spomenuti vozač je posjedovao tzv. joint te je osim zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran i temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari