DIJELE JE LAKŠE OZLIJEĐENO

73-godišnjak brzo vozio moped po Krku, nije uspio stat na pješački i pokupio je osmogodišnje dijete i njegovu majku…

Foto: Riportal/ Ilustracija

Pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, na maksimalni oprez i poštivanje svih prometnih propisa kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća i težih posljedica, izvijestili su iz policije.

U protekla dva dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 25 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo dvije prometne nesreće što su se dogodile na otoku Krku, a u kojima su ozlijeđene četiri osobe od kojih je jedna teško.

Riječ je o 73-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je izazvao prometnu nesreću u Krku u ponedjeljak, 28. kolovoza, oko 10.50 sati dok je upravljao mopedom, riječkih registracijskih oznaka.

Očevidom je utvrđeno da je 73-godišnjak upravljao mopedom bez zaštitne kacige i neprilagođenom brzinom pa se pri dolasku do obilježenog pješačkog prijelaza nije odmah uspio zaustaviti te je udario u dijete koje se s majkom već nalazilo na pješačkom prijelazu. Pri naglom kočenju 73-godišnjak je izgubio ravnotežu i pao s vozilom na tlo.

Ozlijeđenom 73-godišnjaku i osmogodišnjem djetetu je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su vozaču liječnici dijagnosticirali teške tjelesne ozljede, a dijete je lakše ozlijeđeno.

Jučer su pak u Malinskoj na Krku ozlijeđena dva dječaka vozeći se na električnom romobilu. Naime isti su oko 14 sati se kretali nogostupom prema središtu mjesta i pri tome su prelazeći preko kolnika udarili u osobno vozilo koje je skretalo u desnom smjeru. Dječaci su od udarca pali na tlo s romobilom i prevezeni su u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane lake tjelesne ozljede.

Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, na maksimalni oprez i poštivanje svih prometnih propisa kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća i težih posljedica.

K tome podsjećamo roditelje da dosljedno nadziru djecu kod korištenja električnih romobila, posebice u naseljenim područjima, kako ne bi izazvali nesreće s posljedicama. Naglašavamo pri tome da na električnim romobilima nije dozvoljena vožnja više od jedne osobe, stoga roditelji ili drugi skrbnici, za koje se utvrdi da su njihova djeca protupropisno koristila osobno prijevozno sredstvo, mogu biti sankcionirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari