BRZA I LAKA ZARADA - SAMO SAN

UŽAS! Supružnici s riječkog područja ostali bez 20 tisuća eura! Nadali su se brzoj i lakoj zaradi, na kraju su ostali bez svega

Ilustracija: fotografija ne prikazuje osobe o kojima se oiše u članku. Foto: Riportal

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 19 850 eura

Policija je zaprimila kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu dvoje hrvatskih državljana u dobi od 69 i 73 godine, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

“Naime, 73-godišnjak je prije nekoliko godina preko određene tvrtku kupio kriptovalute u iznosu od 250 eura na što je zaboravio te je u svibnju ove godine zaprimio telefonski poziv nepoznate osobe koja se predstavila kao djelatnica navedene tvrtke i tražila od njega broj tekućeg računa kako bi mu se mogla uplatiti ostvarena zarada od 4500 eura. Nedugo zatim, zaprimio je poziv banke te mu je rečeno da je s njegovog računa i računa njegove supruge za koji ima punomoć obavljena novčana transakcija te da su oštećeni za oko 19 850 eura.“, pojasnili su iz policije.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari