POPIS UČENIKA ZA ODSTREL

AFERA ‘LISTA ZA ODSTREL’ Ravnatelj pozvao policiju zbog roditelja! Oni kažu: ‘Bilo je zataškavanja’

Nakon što je problematični učenik udaljen s nastave, roditelji su zatražili i odgovornost ravnatelja i stručne službe jer smatraju da nisu pravodobno reagirali

Policija je stigla pred zagrebačku osnovnu školu u kojoj je u tijeku istraga zbog učenika koji je sastavio popis učenika za odstrel, a prijetnju potkrijepio fotografijom s oružjem.

Prema prvim informacijama, policiju je pozvao ravnatelj da osiguravaju školu od roditelja kako ne bi upali na sastanak školskog vijeća. Podsjetimo, nakon što je problematični učenik udaljen s nastave, roditelji su zatražili i odgovornost ravnatelja i stručne službe jer smatraju da nisu pravodobno reagirali, piše Danas.hr.

RTL-ov reporter Mario Jurič javio se uživo ispred škole u trenutku kada je sastanak roditelja i ravnatelja još uvijek trajao. Bio je prisutan i jedan policajac. Iako nitko od roditelja nije htio govoriti za medije dok ne završi sastanak, Jurič je razgovarao s gospođom koja je jako dobro upoznata s cijelim slučajem jer djeca njezinih prijatelja idu u ovu školu.

Možete nam objasniti što se trenutačno događa i što roditelji traže?

“Roditelji su danas ponovo zatražili Vijeće iz razloga jer zahtijevaju smjenu ravnatelja i izglasali su mu neslaganje njegovim radom i postupanjem u školi prema zaposlenicima, znači isto toliko i prema djeci. Znači, nismo zadovoljni općenito njegovim ophođenjem prema roditeljima s kojima bi on trebao surađivati. Mi nismo primitivci, ovi svi koji stoje danas ispred škole, čekajući roditelje koji su unutra na Vijeću, ovdje smo da dokažemo da nismo primitivci. Primitivac je onaj ko zove policiju na roditelje. Čega se bojiš ako radiš po zakonu?”

Što kažu roditelji, vaši prijatelji, i njihova djeca? Jesu li uznemireni? Što se s događa nakon što je sve izišlo u medije?

“Pa znači, sve ovo sad što se dešava nakon prošlog tjedna u biti više nije to ni poanta. Mi tražimo da se postupa po zakonu. I dalje tražimo da se postupa po zakonu. I dalje tražimo institucije znači da poduzmu nešto jer ovo nije privatna škola. Ovo je državna škola, znači, i nitko se ne može ponašati kao da je ovo njegovo privatno vlasništvo. To je kap koja je prelila čašu. Kao što sam rekla, nitko od nas nije primitivac, primitivac jeonaj koji zove policiju i koji se boji svojih susjeda.”

Je li bilo djece koja nisu željela ići u školu proteklih dana?

“Pa ne, roditelji su razgovarali najviše s djecom doma. Ono čega su se oni bojali, tog svog prijatelja – ta priča je sad iza nas i za njih i za to dijete. Ta tragedija se mogla desiti bilo kome i u ovim trenucima u biti sve ovo što se dešavalo od prošlog tjedna znači i od prošle sjednice i danas doslovce nema više veze s tom situacijom.”

Možete li reći da je bilo zataškavanje u ovom slučaju sa sigurnošću s nekim dokazima?

“Sigurno jer znamo cijelu situaciju koja se dešavala od petka. I sam ravnatelj u jednom trenutku na prošloj sjednici je potvrdio – od dvadeset mogućih scenarija… Znači kada govoriš istinu, postoji samo jedna istina, a ako je dvadeset puta ponavljao, ponovit ćeš dvadeset puta istinu, a ne dvadeset puta različitu verziju istine”, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari