AKCIJA NADZORA PARKIRANJA NA MJESTIMA ZA INVALIDE: Policija u jednome danu zabilježila 85 prekršaja

U jučerašnjoj akciji pojačanog nadzora parkiranja na mjestima za invalide, koja je provedena na području cijele Primorsko-goranske županije, zabilježeno je sveukupno 85 prekršaja, od čega se 35 odnosi na prekršaje vozača, koji su svoja vozila parkirali na mjestima namijenjenim za invalide.

Zabilježeno je 12 prekršaja zlouporabe znaka pristupačnosti, što znači da se njime najčešće koriste vozači koji nisu invalidi, a znak pristupačnosti pripada članu njihove obitelji ili prijatelja, ili se pak prilikom korištenja toga znaka u vozilu ne nalazi invalidna osoba kojoj znak pripada. Deset prekršaja zlouporabe znaka pristupačnosti utvrđeno je na rijekom području, a dva u Crikvenici.

Svim počiniteljima prekršaja izrečene su sankcije u skladu sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa, odnosno, Prekršajnim zakonom. Podršku akciji dala je i Udruga tjelesnih invalida grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari