AKCIJA „SOLINJANKA“: Policija razbila riječko-splitski krijumčarski narko-lanac

Ilustracija: Nel Pavletić/PIXSELL

Šestorica hrvatskih državljana, starosti između 19 i 47 godina, sumnjiče se za počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Služba kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Upravom kriminalističke policije MUP-a te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provela je akciju kodnog imena „Solinjanka“.

Dugotrajno i složeno kriminalističko istraživanje provedeno je nad šestoricom hrvatskih državljana, starosti između 19 i 47 godina radi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a u vezi s kaznenim djelom počinjenje kaznenog djela u sklopu zločinačkog udruženja.

Uz ova kaznena djela prvoosumnjičenik, hrvatski državljanin u dobi od 43 godine sumnjiči se i za počinjenje kaznenog djela omogućavanje trošenja droga.

Sumnja se da je prvoosumnjičenik od 19. lipnja prošle do 19. lipnja ove godine povezao u zločinačko udruženje druge osumnjičenike na području Rijeke i Splitsko-dalmatinske županije radi neovlaštene nabavke i prodaje droga, prvenstveno droge heroin, ali i drugih vrsta droga kao što su marihuana, kokain i amfetamin.

U navedenom razdoblju drogu su nabavljali u inozemstvu u više desetaka navrata pri čemu su pribavili sveukupno nekoliko kilograma droge heroin te različite količine marihuane, kokaina i amfetamina.

Nabavljenu drogu su neovlašteno posjedovali, nudili na prodaju i posredovali u kupoprodaji, skladištili, miješali, testirali, prepakiravali te je prodavali drugim osobama s područja Primorsko-goranske, Splitsko–dalmatinske i Šibensko-kninske županije te Zagreba.

Ovim radnjama su pribavili znatnu materijalnu protupravnu imovinsku korist, od čega su dio koristili za nabavku novih količina droga, a dio podijelili i zadržali.

Po završetku kriminalističkog istraživanja Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminalitetapodnijeta je kaznena prijavaprotiv šestorice osumnjičenika, četiri osumnjičenika predana pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari