AKCIJA “TAXI 2”: U Zagrebu razbijena tri lanca prostitucije, jedan od svodnika u godinu dana zaradio milijun kuna

U operativnoj akciji “TAXI 2” zagrebačka policija razotkrila je tri nepovezana lanca prostitucije.

U prvom slučaju radi se o 57-godišnjem taxi vozaču, koji je angažirao veći broj ženskih osoba i s njima dogovorio posao. Taksist je trebao pronalaziti klijente, a one su za njega trebale pružati seksulane usluge. Policija je prilikom pretrage kod osumnjičenog 57-godišnjaka pronašla i oduzela oko 100 tisuća kuna u raznim valutama za koje se vjeruje da potječu od zarade od organiziranja prostitucije.

Policija je u drugom slučaju razotkrila 45-godišnjaka koji je organizirao prostituciju u unajmljenim stanovima na području grada Zagreba. Istraga je pokazala da se u stanovima prostituirao veći broj djevojaka, a korisnike usluga osiguravao im je ovaj 45-godišnjak putem oglasa u novinama. U ovoj raboti pomagala mu je i zaposlenica u novinama. Uzimajući prosječnu dnevnu zaradu, u proteklih godinu dana zaradio je oko milijun kuna.

U trećem slučaju prostituciju je organizirala 18-godišnjakina. Svojim je prijateljicama, na preporuku, pronalazila klijente, a u pružanju seksualnih usluga i sama je sudjelovala. Djevojke su usluge pružale u stanovima i hotelskim sobama. Veći dio novca osumnjičena 18-godišnjakinja zadržala je za sebe. Nakon kriminalističkog istraživanja četvero osumnjičenih predano je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari