AKCIJA „ZAŠTITA PJEŠAKA U PROMETU“ Na pet prekršaja vozača – jedan prekršaj pješaka

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer je provedena preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu

Za vrijeme trajanja akcije policija je evidentirala 21 prekršaj koje su počinili pješaci i 92 prekršaja vozača. Najveći broj prekršaja pješaka (15) odnosi se na prelazak kolnika za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo za pješake.

Što se tiče prekršaja vozača, njih 20 nije poštovalo prednost prolaska pješaka, a jedan je ugrozio pješake prilikom skretanja u bočnu ulicu. Ostali prekršaji pješaka i vozača odnose se na druge prekršaje iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske napominju kako je tijekom protekle 2016. godine smrtno stradalo osam pješaka ili 47,1% od ukupnog broja smrtno stradalih na području Policijske uprave primorsko – goranske.

Od tog broja, sedam smrtno stradalih pješaka su stariji od 65 godina, dok je jedna smrtno stradala pješakinja dijete u dobi od 9 godina.

I ova statistika pokazuje kako su pješaci, a naročito djeca, osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske pozivaju stoga sve sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se smanjio broj nesreća, kao i broj poginulih i ozlijeđenih osoba u njima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari