ALARMANTNO: Čak pet teško ozlijeđenih motociklista u tjedan dana na prometnicama naše županije!

ILUSTRACIJA

U proteklih tjedan dana zabilježena je 71 prometna nesreća od kojih je 65 bilo lakših, a dogodile su se na prometnicama Primorsko-goranske županije

U nesrećama je lakše ozlijeđeno 12 osoba, a teško njih šest, od čega čak pet motociklista!

U istom razdoblju u prometnim nesrećama je sudjelovalo i šest stranih državljana i jedan pješak, a pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama bilo je 8,5 % vozača, odnosno njih šest.

Policija je tijekom nadzora u prometu alkotestirala 346 vozača te je kod 32 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 g/kg. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 16 je u dobi iznad 35 godina života, deset vozača u dobi od 25 do 35 godina, a šest vozača pod utjecajem alkohola bilo je starosti do 25 godina života.

Kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina izmjerena je najveća koncentracija alkohola i to 2,44 g/kg. On je 29. travnja u Istarskoj ulici u Rijeci upravljajući osobnim vozilom izazvao prometnu nesreću u kojoj je teže ozlijeđen.

Materijalna šteta počinjena u prometnim nesrećama u navedenom razdoblju cijeni se na oko 564.400 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari