ALKOHOLNI REKORDER: Nećete vjerovati s koliko je promila alkohola u krvi uhvaćen jedan Goranin

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 46 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a šest je osoba lakše ozlijeđeno

Teško je ozlijeđen 30-godišnji vozač motocikla marke Honda, riječkih registracijskih oznaka stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 3. kolovoza oko 20.05 sati na području mjesta Svilno, pored Rijeke. Stradali vozač kretao se iz smjera Čavli prema Orehovici te u zavoju izgubio kontrolu nad motociklom. U ovoj prometnoj nesreći sudjelovalo je i osobno vozilo Dacia Sandero, riječkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnja vozačica.

Tijekom vikenda policija je zabilježila i više prometnih prekršaja, a neki od počinitelja za koje je postojala opasnost da će nastaviti s ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama, zadržani su u službenim prostorijama policije. Riječ je o 33-godišnjem vozaču Hyundaija, delničkih registracijskih oznaka zaustavljenom 3. kolovoza oko 22.55 sati u Ravnoj Gori s koncentracijom alkohola od 2,91 g/kg te 51-godišnjem vozaču Forda, virovitičkih registracijskih oznaka, zaustavljenom jučer oko 14.30 sati na području Vrbovskog. Vozaču Forda izmjerena je koncentracija alkohola od 2,45 g/kg, a utvrđeno je kako mu je vozačka dozvola istekla u veljači 2016. godine.

Nedozvoljena koncentracija alkohola od 1,22 g/kg izmjerena je 46-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, koji je 3. kolovoza oko 19.50 sati zatečen na području Novog Vinodolskog. Osim alkohola utvrđeno je kako sa sobom nema vozačku dozvolu ni drugu identifikacijsku ispravu, kako nije koristio sigurnosni pojas te da se nije odazvao na liječnički pregled. U vožnji pod utjecajem alkohola od 1,15 g/kg, u Barbatu na Rabu jučer u ranim jutarnjim satima zatečen je 30-godišnji slovenski državljanin, vozač BMW-a.

Nadalje, u noći 4. kolovoza policija je u Osječkoj ulici u Rijeci uočila moped marke Yamaha, bez registracijske pločice. Vozač spomenutog vozila nije stao na znakove policije za zaustavljanje, a tijekom vožnje prošao je na znak crvenog svjetla na semaforu te jednosmjernom ulicom vozio u nedozvoljenom smjeru. Kada je zaustavljen policija je utvrdila kako je riječ o mladiću koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje te da je mopedu isteklo važenje prometne dozvole.

U počinjenju prekršaja u prometu zatečen je i 28-godišnjak, koji je 3. kolovoza oko 13 sati na području Opatije prije stjecanja prava upravljao VW golfom, riječkih registracijskih oznaka, dok je istog dana oko 20.30 sati u Crikvenici 58-godišnja putnica na mopedu zatečena bez zaštitne kacige i osobnih isprava.

Svi sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugih zakona kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari