ALKOHOLNI REKORDER: Potpuno pijan kod Crikvenice prebrzo upravljao teretnim vozilom bez ijednog dokumenata!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Priveden je u prostorije policije te je sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa i Zakona o osobnoj iskaznici

U proteklih tjedan dana zabilježene su 92 prometne nesreće koje su se dogodile na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske. Dvije su osobe smrtno stradale, dok je teže ozlijeđeno devet, a lakše 21 osoba.

Među teško ozlijeđenim osobama tri su motociklista, dva mopedista, dva pješaka i vozač osobnog i vozač teretnog vozila. Ukupna materijalna šteta nastala u prometnim nesrećama cijeni se na oko 769 400 kuna.

U istim razdoblju alkotestirano je 335 vozača, a kod 41 vozača je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17 je starosti iznad 35 godina života, slijedi 16 vozača u dobi od 25 do 35 godina i 12 vozača storosti do 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 56-godišnjem hrvatskom državljaninu i to 17. srpnja na crikveničkom području. Upravljao je teretnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,74 g/kg, a kod sebe nije imao niti jedan dokument kojim bi dokazao identitet. Teretnim vozilom se kretao pri brzini od 82 km/h na mjestu gdje ograničenje brzine iznosi 50 km/h. Priveden je u prostorije policije te je sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa i Zakona o osobnoj iskaznici.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na pojačani oprez i poštivanjeprometnih pravila kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, posebice onih sa stradalim i ozlijeđenim osobama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari