BEZ VOZAČKE I PROMETNE

Alkoholni rekorder tjedna je Riječanin (46) koji je u Ciottinoj mrtav pijan vozilom udario u parkirani auto

Foto: Riportal

Najveća koncentracija alkohola od 3,03 g/kg izmjerena je 9. listopada oko 18,25 sati na području Rijeke, izvijestila je policija

Tijekom prošlog tjedna najveća koncentracija alkohola od 3,03 g/kg izmjerena je 9. listopada oko 18,25 sati na području Rijeke kod 46-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

“Spomenuti vozač je upravljao osobnim vozilom s istaknutom nepripadajućom registracijskom oznakom te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Krećući se Ciottinom ulicom u Rijeci nije držao svoje vozilo na potrebnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, odnosno reda početka parkiranih vozila te je udario u parkirano osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka. S vozila je oduzeta nepripadajuća registracijska oznaka. Vozaču je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Sljedeći dan, 10. listopada, doveden je na prekršajni odjel općinskog suda gdje mu je nakon provedenog postupka donijeta presuda kojom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1300 eura.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 74 prometne nesreće, od kojih je šest bilo težih, a 68 lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe poginule, četiri osoba su teško, a 17 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 340.930 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je osam stranih državljana, dva pješaka i osam alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestiran 241 vozač, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok je kod kod jednog vozača utvrđena koncentracija alkohola do 0,5 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest između 25. i 35. godina te tri u dobi između 18. i 25. godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari