SKUPO ĆE PLATITI

Alkoholni rekorder tjedna na županijskim prometnicama je 55-godišnjak s nevjerojatnom količinom alkohola u krvi!

Foto: Riportal - M.L.

Proteklog tjedna dogodilo se 86 prometnih nesreća, od kojih je 12 bilo težih, a 74 su bile lakše, izvijestila je policija.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 86 prometnih nesreća, od kojih je 12 bilo težih, a 74 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, 14 je osoba teško, a 21 je osoba lakše ozlijeđena. Materijalna šteta procjenjuje se na 181.050 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, 19 stranih državljanina te devet alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 203 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a tri u dobi između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 3,22 g/kg izmjerena je 21. lipnja oko 21.30 sati na području Triblja (Vinodolska općina), gdje je policija zaustavila 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu, zaustavljeni vozač zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Utvrđeno je da je počinio prekršaj iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je protiv njega, nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog kojim je predloženo da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od najmanje 1.320 eura i zaštitna mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari