A TEK KAZNA KOJU JE DOBIO...

Alkoholni rekorder tjedna ‘pao’ na Grobniku: Potpuno pijan (54) izazvao prometnu nesreću i ozlijedio se

Najveća koncentracija alkohola od 2,67 promila izmjerena je 54-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jelenja, izvijestila je policija

Na prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna ukupno je alkotestirano 274 vozača, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod dva do 0,50 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola od 2,67 promila izmjerena je u petak, 30. kolovoza, 54-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jelenja. Upravljajući osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola oko 23.15 sati je izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenog prekršaja i izazivanja prometne nesreće 54-godišnjak je sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 2800 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 16 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a pet u dobi između 18. i 24. godine.

Inače, na prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 94 prometnih nesreća, od kojih su pet teže, a 89 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama je šest osoba teže, a 10 osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 185.950 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 33 stranih državljana, jedan pješak i 14 alkoholiziranih vozača.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari