DOBRO JE POPIO

Alkoholni rekorder tjedna ‘pao’ u Mihačevoj Dragi, nikome nije jasno kako je uspio sjediti za upravljačem

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Proteklog tjedna na županijskim prometnicama ukupno je alkotestirano 187 vozača, od kojih je kod njih 11 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, izvijeszili su iz PU primorsko-goranske

Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam, je bilo u dobi iznad 35. godine života a tri su bila u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,86 g/kg izmjerena je 9. svibnja oko 17 sati na području Mihačeve Drage u Rijeci, 47-godišnjem vozaču osobnog vozila.

Prometna policija protiv navedenog vozača zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 1.320 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, u navedenom razdoblju na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 87 prometnih nesreća, od kojih je osam bilo težih, a 79 ih je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama osam je osoba teže, a 15 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 159.880 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, 11 stranih državljanina te dva alkoholizirana vozača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari