DOBRO JE POPIO

Alkoholni rekorder tjedna ‘pao’ u Mihačevoj Dragi, nikome nije jasno kako je uspio sjediti za upravljačem

Idi na originalni članak
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Proteklog tjedna na županijskim prometnicama ukupno je alkotestirano 187 vozača, od kojih je kod njih 11 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, izvijeszili su iz PU primorsko-goranske

Oglas

Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam, je bilo u dobi iznad 35. godine života a tri su bila u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,86 g/kg izmjerena je 9. svibnja oko 17 sati na području Mihačeve Drage u Rijeci, 47-godišnjem vozaču osobnog vozila.

Prometna policija protiv navedenog vozača zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 1.320 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, u navedenom razdoblju na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 87 prometnih nesreća, od kojih je osam bilo težih, a 79 ih je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama osam je osoba teže, a 15 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 159.880 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, 11 stranih državljanina te dva alkoholizirana vozača.

Exit mobile version