"VESELA" SUBOTA

Alkoholni rekorder tjedna: U Permanima vozio Citroen riječkih tablica; “Napuhao” 2,07 promila!

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

Proteklog vikenda policija je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Tijekom nadzora ukupno je zabilježeno 274 prometnih prekršaja i to 90 prekršaja prekoračenja brzine, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, kao isti broj prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava.

Evidentirana su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, kao i 114 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 166 km/h izmjerena je jučer, 21. ožujka u 14.45 sati na autocesti A6, kod vijadukta Severinske Drage, gdje je posada policijskog presretača zaustavila osobno vozilo marke Audi, zagrebačkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao 31-godišnjak u smjeru Rijeke koji je unatoč određenom ograničenju brzine od110 km/h na tom dijelu prometnice upravljao navedenom brzinom pa mu je zbog počinjenog prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od dvije tisuće kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 2,07 g/kg izmjerena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila. Njega je policija u subotu, 20. ožujka oko 20.10 sati, zaustavila na području Permani gdje je upravljao osobnim vozilom marke Citroen Berlingo, riječkih registracijskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u policijske prostorije na postupanje te je po završetku, sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Poradi vožnje pod utjecajem alkohola, predložena mu je novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom na rok od šest mjeseci.

Inače, od 40 alkotestiranih vozača, kod sedam je utvrđena nedozvoljena koncentracija alokohola, a najviše ih je bilo u dobi između 31. i 40. godine života, njih četiri. Kada je riječ o koncentracijama, četiri su vozača evidentirana s koncentracijom između 0,51 do 1,00 g/kg, dva između 1,01 do 1,50 g/kg i jedan s 1,51 g/kg i više. Jedan je vozač odbio test na droge.

Navedeni vozači, kao i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu, sankcionirani su u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji dogodilo se i 14 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško ozlijeđeno. Kako bi se smanjio broj nesreća s ozlijeđenim osobama, pozivamo sve sudionike u prometu na oprez te dosljedno poštivanje svih prometnih propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari