NA PODRUČJU LOKVI

Alkoholni rekorder vikenda je 35-godišnjak bez vozačkog ispita! To ga nije spriječilo da sjedne za volan potpuno pijan

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Tijekom vikenda uz prekršaje u prometu evidentirano je i 34 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teško, a 11 ih je lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 319 prometnih prekršaja.

Od tog broja 154 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 26 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 19 na vožnju pod utjecajem alkohola i devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, po jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, kao i prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja te ostalih 107 prekršaja.

Najveća brzina od 179 km/h evidentirana je u subotu, 17. lipnja u 14.31 sati, na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik u blizini Vrbovskog. Navedena brzina snimljena je radarskim uređajem kada se osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 121 alkotestiranog vozača, 19 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija evidentirana je u subotu, 17. lipnja na području Lokvi.

Policijski službenici su u 23.25 sati zaustavili su 35-godišnjeg vozača osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka, koji je pri koncentraciji alkohola od 2,47 promila upravljao vozilom bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.

Odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u policijsku postaju u Delnicama gdje je smješten do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja, protiv 35-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 5330 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
Jučer je 35-godišnjak doveden i nadležnom prekršajnom sucu u Općinskom sudu u Rijeci koji će u skladu s Prekršajnim zakonom protiv osumnjičenika donijeti presudu.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 zabilježene kod osam vozača, njih četiri je bilo s 1,51 g/kg i više, kao i s koncentracijom do 0,50 g/kg, a tri su vozača u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje, a drugi vozač testiranje na droge.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 34 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teško, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.

Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari