PREDLOŽENA KAZNA - 2650 EURA

Alkoholni rekorder vikenda je 68-godišnjak: ‘Pao’ noćas na Sušaku s puno previše alkohola u krvi! Kazna – boli glava!

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 190 prometnih prekršaja.

Oglas

Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 36, zatim vožnje pod utjecajem alkohola – 17, korištenja mobitela u vožnji – 13 te šest prekršaja prekoračenja brzine, izvijestili su iz policije

Zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 109 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 77 km/h zabilježena je 11. listopada oko 21.40 sati na Jadranskoj magistrali iznad Selca, gdje se vozač teretnog vozila pulskih registracijskih oznaka, izvan naselja kretao navedenom brzinom, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 60 km/h. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 60 eura, a na mjestu prekršaja iskoristio je mogućnost te platio polovicu izrečene kazne.

Najveća koncentracija alkohola od 2,28 g/kg izmjerena je 68-godišnjaku, koji je zaustavljen jučer 13. listopada oko 23.15 sati na u Ulici Tome Strižića u Rijeci, dok je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka.

Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 2.650 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Exit mobile version