VIKEND U PROMETU

Alkoholni rekorder vikenda je Slovenac (65) koji je Mitsubishijem u Malom Lošinju upravljao s 2 promila alkohola u krvi

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg,  izmjerena 65-godišnjem slovenskom državljaninu, vozaču osobnog vozila marke Mitsubishi

Oglas

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog vikenda policija je provela pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirala ukupno 199 prometnih prekršaja.

Od navedenog broja, 57 prekršaja se odnosi na prekoračenja brzine, 38 prekršaja na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i  upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom.

Osim toga evidentirana su četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i 60 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 146 km/h evidentirana je u subotu, 12. veljače oko 13,55 sati na autocesti A7, između tunela Burlica i čvora Križišće. Posada policijskog presretača zaustavila 61-godišnjeg vozača osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti je krećući se u smjeru Krka prekoračio brzinu, iako je na toj dionici ograničenje brzine 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg,  izmjerena 65-godišnjem slovenskom državljaninu, vozaču osobnog vozila marke Mitsubishi, slovenskih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 13. veljače oko 14,55 sati na području Malog Lošinja, a radi vožnje pod utjecajem alkohola predložena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 zabilježene kod devet vozača, sedam u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg, šest u kategoriji 1,51 i više g/kg i jedan vozač evidentirana s do 0,5 g/kg.

Jednako kao i spomenuti vozači, i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a jedna je lakše ozlijeđena.

Pozivamo i ovom prilikom  vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Exit mobile version