NIJE MU BILO PAMETNO VOZITI

Alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ u Viškovu. Evo koliko je napuhao

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Najveća koncentracija alkohola od 1,56 promila evidentirana je na području Viškova, 46-godišnjem hrvatskom državljaninu, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano ukupno 230 prometnih prekršaja.

Od tog broja 40 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, kao i nekorištenje sigurnosnog pojasa, 25 na vožnju pod utjecajem alkohola, a 15 je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. osam prekršaja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom

Osim navedenih, evidentirano je i osam prekršaja upravljanja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom, te po jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme zabrane upravljalja i prije stjecanja prava, kao i 100 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 174 km/h evidentirana je u nedjelju, 4. veljače, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko. Navedena brzina izmjerena je laserskim uređajem u 14.31 sat kada se osobno vozilo, splitskih registracijskih oznaka, kretalo prema Zagrebu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 208 alkotestiranih vozača, 25 ih je bio pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,56 promila evidentirana je u subotu, 3. veljače na području Viškova, 46-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Spomenutog vozača zaustavili su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u 2.20 sati dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te zbog počinjenog prekršaja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv 46-godišnjeg vozača izdan je optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrana upravljanje vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 i 1,0 g/kg zabilježene kod 17 vozača, po šest ih je bilo u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg, a po jedan vozač s 1,51 i više te s koncentracijom do 0,50 g/kg. Jedan vozač odbio je alkotestiranje.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirane su i 24 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

I ovim putem pozivamo sve vozače na maksimalan oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice po život opasnih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari