GORI PLASTIKA

Galerija | Apokaliptični prizori: Gusti crni dim nad Osijekom, požar gasi 100 vatrogasaca

Građani Osijeka i okolice zamoljeni su da što manje borave na otvorenom. Stanje nije toliko alarmantno da ne smiju izlaziti van, ali oni koji imaju problema s dišnim sustavom, neka se čuvaju, a svi neka zatvore prozore, zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova, uslijed izgaranja plastike

U velikom požaru koji je buknuo noćas na deponiju uskladištene plastike osječke tvrtke “Drava International”, po prvim informacijama nema ozlijeđenih, gasi ga velik broj vatrogasaca, objekt je zatvoren, a djelatnici evakuirani, izvijestio je u srijedu Stožer Civilne zaštite Osijeka, piše RTL Danas.hr.

Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Načelnik Stožera osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je novinarima na mjestu događaja kako je požar, koji je planuo iza ponoći, kada se govori o osječkom području, do sada nezapamćenih razmjera.

Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više tisuća četvornih metara, požar još uvijek nije pod kontrolom, a jutros se proširio i do proizvodnog objekta tvrtke.

Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Osijeka i Belog Manastira te čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okolice.

Vulin je zamolio sve građane Osijeka i okolice, da što manje borave na otvorenom. Stanje nije toliko alarmantno da ne smiju izlaziti van, ali oni koji imaju problema s dišnim sustavom, neka se čuvaju, a svi neka zatvore prozore na svojim objektima, zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova, uslijed izgaranja plastike, dodao je.

Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Djeca mogu na nastavu u Osijeku, ali ne i u naseljima južno od Osijeka, a to su Antunovac, Ivanovac, Čepin, Vuka, Ernestinovo i Laslovo,

Vjetar za sada dim ne nosi prema Osijeku, ali svakako treba biti oprezan, poručio je Vulin.

Ističe kako požar još uvijek nije pod kontrolom, ali s obzirom na sve angažirane vatrogasne snage vjeruje da će vrlo brzo biti lokaliziran.

Za sada nema ozlijeđenih osoba, bilo je nekoliko manjih intervencija Hitne pomoći prema vatrogascima, koji su bili izloženi iznimno visokoj temperaturi, rekao je dogradonačelnik Vulin.

Cijeli objekt je zatvoren, a svi djelatnici su evakuirani.

U samom pogonu bilo je raznih uskladištenih plinova i zapaljivih tekućina, koji se koriste u procesu proizvodnje i prerade plastike, pa smo od samog početka gašenja imali izazov kako to izmjestiti, i to je premješteno na siguran dio, koji nije zahvaćen požarom, istaknuo je Vulin.

Napominje kako točan uzrok požara još nije poznat, i utvrdit će se očevidom, a vatra je puknula dalje od proizvodnog pogona, na vanjskom odlagalištu plastike.

Svjesni smo da bi gašenje, s obzirom na veličinu požarišta, moglo potrajati i nekoliko dana, kazao je dogradonačelnik Dragan Vulin, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari