I BEZ REGISTARSKIH OZNAKA

Apsolutni rekorder! U Ciottinoj ulici vozač (46) s 3 promila prouzročio nesreću. Predložena mu kazna od 5850 eura!

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Osumnjičeni 46-godišnjak je kazneno procesuiran zbog krivotvorenja isprave, a i prekršajno sankcioniran radi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, izvijestila je policija.

U ponedjeljak, 9. listopada oko 18.30 sati u Ciottinoj ulici u Rijeci dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 46-godišnji hrvatski državljanin. Osobnim vozilom je upravljao na kojemu nisu bile registracijske oznake već je na njihovo mjesto postavio kartonske oznake.

Alkotestiranjem mu je k tome utvrđena koncentracija alkohola od 3,02 promila, a provjerom je utvrđeno da je upravljao odjavljenim vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, ali i bez vozačke dozvole, odnosno prije prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Priveden je na kriminalističko istraživanje i protiv njega je zbog krivotvorenja isprave I. policijska postaja Rijeka mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, riječka prometna policija je nadležnom općinskom sudu protiv njega podnijela optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 5850 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari