I BEZ REGISTARSKIH OZNAKA

Apsolutni rekorder! U Ciottinoj ulici vozač (46) s 3 promila prouzročio nesreću. Predložena mu kazna od 5850 eura!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Osumnjičeni 46-godišnjak je kazneno procesuiran zbog krivotvorenja isprave, a i prekršajno sankcioniran radi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, izvijestila je policija.

Oglas

U ponedjeljak, 9. listopada oko 18.30 sati u Ciottinoj ulici u Rijeci dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 46-godišnji hrvatski državljanin. Osobnim vozilom je upravljao na kojemu nisu bile registracijske oznake već je na njihovo mjesto postavio kartonske oznake.

Alkotestiranjem mu je k tome utvrđena koncentracija alkohola od 3,02 promila, a provjerom je utvrđeno da je upravljao odjavljenim vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, ali i bez vozačke dozvole, odnosno prije prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Priveden je na kriminalističko istraživanje i protiv njega je zbog krivotvorenja isprave I. policijska postaja Rijeka mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, riječka prometna policija je nadležnom općinskom sudu protiv njega podnijela optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 5850 eura.

Exit mobile version