PRIVELI OSUMNJIČENOG

ATENTAT Slovački premijer u Bratislavi ustrijeljen s više hitaca!

Robert Fico upucan je ispred zgrade u središnjem slovačkom gradu Handlova gdje je održan sastanak vlade, piše Net.hr.

Mediji izvješćuju da je slovački populistički premijer Robert Fico ozlijeđen u pucnjavi i prevezen u bolnicu. Kako piše BBC, upucan je ispred zgrade u središnjem slovačkom gradu Handlova gdje je održan sastanak vlade.

Čulo se nekoliko pucnjeva, javljaju novinari s lica mjesta. Prevezen je u bolnicu, a policija je privela njegovog navodnog napadača.

Robert Fico slovački je političar i pravnik. Obnašao je dužnost predsjednika Vlade Slovačke od 2012. do 2018. godine. Od 1987. godine bio je član Komunističke stranke Čehoslovačke.

Protiv njegove vlade početkom svibnja tisuće je ljudi izašlo na ulice. Prosvjedovali su protiv vladinih planova da preustroji javni servis RTSV i pretvori ga u novu medijsku instituciju na koju će imati snažniji utjecaj.Fico je prošle godine po četvrti put postao premijer nakon što je nekoliko godina proveo u oporbi, kada je kritizirao javnu televiziju smatrajući je pristranom.

Uskoro više…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari