KAKVO DIVLJAŠTVO

Bacio bocu sa zapaljivom tekućinom na zgradu pulske vijećnice! Gradonačelnik: ‘Nasilje i vandalizam su nedopustivi’

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je da je ‘takvo divljaštvo nespojivo s Pulom i presedan u novijoj povijesti grada’

Nepoznati počinitelj bacio je u noći na nedjelju staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom prema zgradi gradske vijećnice na pulskom Forumu zbog čega je reagirao gradonačelnik Filip Zoričić, poručivši da su nasilje i vandalizam nedopustivi.

“U događaju nitko nije ozlijeđen niti je nastala materijalna šteta. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem”, izvijestila je u ponedjeljak Istarska policija.

Slučaj joj je prijavljen u nedjelju oko 1,50 sati nakon što je nepoznati počinitelj bacio staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom, nalik Molotovljevom koktelu prema gradskoj vijećnici na Forumu u Puli.

Izoliran slučaj?

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je da je “takvo divljaštvo nespojivo s Pulom i presedan u novijoj povijesti grada”, ali je uvjeren i da će to ostati samo izoliran slučaj.

“Koji god da je motiv počinitelja, nasilje i vandalizam usmjeren na jednu od najljepših zgrada koje baštinimo je nedopustiv. Protest i nezadovoljstvo se može pokazati na puno drugih načina koji ne predstavljaju opasnost ni za koga”, poručio je gradonačelnik, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari