NEZASITNA

Bankarica iz naše županije podizala novac s tuđih računa i uzela više od milijun kuna

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Djelatnica banke je s računa sedmero hrvatskih državljana bez ovlasti podizala i prisvojila novac

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 63-godišnjom hrvatskom državljankom policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske kazneno su je prijavili zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i računalno krivotvorenje.

Sumnjiči se da je u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, kao djelatnica banke s računa sedmero hrvatskih državljana bez ovlasti podizala i prisvojila novac, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Također je neovlašteno unijela i izmijenila računalne podatke koji imaju vrijednost za pravne odnose u namjeri da se oni uporabe kao vjerodostojni čime je počinila kazneno djelo računalno krivotvorenje.

Uz hrvatske državljane time je i bankarsku instituciju sa sjedištem u Rijeci materijalno oštetila za više od 1.187.000 kuna.

Kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari