U ČAKOVCU

Bankarica nudila klijentima nepostojeće štednje, uzela im 700 tisuća eura

Screenshot RTL

Policija je završila istragu protiv 50-godišnje bivše zaposlenice banke u Čakovcu koja je navodno prevarila deset klijenata, uzimajući im više od 700 tisuća eura. Osumnjičena se predstavljala kao visoko pozicionirana radnica banke i nudila im nepostojeće povlaštene štednje s atraktivnim kamatnim stopama.

Istraga je pokrenuta na temelju zahtjeva državnog odvjetništva, a sumnja se da je počinila kaznena djela prijevare i krivotvorenja dokumenata. U razdoblju od travnja 2021. do svibnja 2024., osumnjičena je stvarala lažne ugovore o oročenom depozitu kako bi uvjerila klijente da njihova ulaganja zapravo postoje. Nakon što su joj povjerovali i predali novac, ona ga je zadržala za sebe.

Ukupno deset osoba iz Međimurja, Varaždinske i Zagrebačke županije prevarila je za iznos veći od 700.000 eura. Osumnjičena se sada nalazi u istražnom zatvoru, a protiv nje će biti podnesena kaznena prijava zbog zloupotrebe povjerenja u poslovanju.

Ovo istraživanje je nastavak ranijeg slučaja koji uključuje druge zaposlenice banke, koje su također nudile nepostojeće štednje klijentima između listopada i prosinca 2023. godine, a usluge koje su nudile nisu bile dio službene ponude banke. Umjesto da evidentiraju oročenja, osumnjičene su koristile novac za osobne financijske malverzacije, čime su prouzročile značajnu štetu banci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari