RTL U ATENI

Video | BBB U ZATVORIMA DILJEM GRČKE Uhićeni bi mogli biti pritvoreni i do 18 mjeseci

U Ateni je i dalje ekipa RTL-a. Reporterka Ana Mlinarić doznaje kako se svi uhićeni, ukupno njih 102, terete za 11 kaznenih i prekršajnih djela

Javlja se nada da će nove dokaze i informacije donijeti već dulje iščekivana DNK analiza, no grčki mediji navode da su uzroci s tijela ubijenog 29-godišnjeg navijača AEK-a neispravni. Čini se da će naglasak biti na snimci sukoba i ubojstva ispred stadiona.

Policija i provjerava mobitele svih uhićenih kako bi doznala s kime su komunicirali te jesu li možda nešto i sami snimili. Pritvor će u Grčkoj trajati do početka suđenja, ali maksimalno 18 mjeseci.

Odvjetnici uhićenih i sada pritvorenih Hrvata najavljuju žalbe, ali tek kada završi ovaj predistražni postupak. Mnogi odvjetnici kažu da je ovaj slučaj presedan, da nikada dosad u Grčkoj nije bilo toliko pritvaranja u situaciji poput ove kada individualna krivnja nije dodijeljena svakom pojedincu.

Kako doznaje RTL -ova ekipa, osmero je uhićenih Hrvata već u atenskom zatvoru Kyridallos, jednom od najvećem u Grčkoj, njih 12 će ih biti smješteno u Avloni, a ostatak u druge grčke zatvore, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari