BISER TJEDNA: Pijani 62-godišnjak Opelom udario u vozilo Interventne policije, pobjegao i potom „rasturio“ još jedan automobil

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena je 21 prometna nesreća, a u ovim nesrećama četiri su osobe lakše ozlijeđene

U istom razdoblju najveća koncentracija alkohola od 1,94 g/kg izmjerena je 62-godišnjem vozaču Opel omege, koji je 17. studenoga oko 20.35 sati u Ulici Rujevica u Rijeci udario u parkirano službeno vozilo policijskih službenika Interventne jedinice policije Rijeka, nakon čega je napustio mjesto događaja.

Također, oglušio se na svjetlosne i zvučne signale policije za zaustavljanje te potom na raskrižju Vukovarske i Ulice Antuna Barca udario u osobno vozilo, zaustavljeno radi crvenog svjetla na semaforu.

Zbog ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama priveden je u službene prostorije policije, kao i 28-godišnji vozač zaustavljen 19. studenoga oko 14.40 sati u Vukovarskoj ulici u Rijeci gdje je upravljao Ford fiestom pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg i unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Nadalje, koncentracija alkohola od 1,52 g/kg izmjerena je 35-godišnjem vozaču Citroena, koji je na području Vrbovskog uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika izletio izvan ceste te lakše ozlijeđen.

Vozači pod utjecajem alkohola zatečeni su i na području Rijeke, Triblja i Delnica. U Triblju je 18. studenoga oko 23.10 sati zatečen 40-godišnjak koji je upravljao Fiat puntom pri koncentraciji alkohola od 1,49 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje i bez korištenja sigurnosnog pojasa.

U Rijeci na Mažuranićevom trgu 17. studenoga oko 23.40 sati zaustavljen je 56-godišnji vozač Citroen Saxa s koncentracijom alkohola od 1,46 g/kg te bez vozačke dozvole i drugih osobnih isprava, dok je u Delnicama 18. studenoga zaustavljen mladi vozač u dobi od 19 godina, koji je upravljao Alfa romeom, zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda policija je na području Matulja i Rupe zatekla i 27-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg državljanina Srbije, koji su vozilima upravljali prije stjecanja prava na upravljanje.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari