BIZARNA KRAĐA Besramni lopov(i) obrtniku s kombija parkiranog ispred Policijskog doma ukrali „anlaser“ vrijedan 2900 kuna!

Zbog drskog lopovluka u centru grada obrtnik dva tjedna nije mogao koristiti radno vozilo, a novi anlaser stajao ga je 2900 kuna!

Za smo toliko nisko pali? Novi slučaj drske i bizarne krađe bilježimo u strogom centru grada, kada su nepoznati počinitelj(i) s parkiranog kombija izrezali kablove na motoru i skinuli „anlaser“ (elektropokretač motora).

Da paradoks bude još veći, sve to dogodilo u noći s 27. na 28. travanj u Trinajstićevoj ulici gdje je kombi bio (propisno) parkiran nasuprot – Policijskog doma!

trinajstićeva ulica

Naš ogorčeni čitatelj i oštećenik u ovom slučaju (podaci poznati redakciji!) sve je prijavio policiji koja je međutim, prema njegovim riječima, samo načinila zapisnik o krađi.

„Nisu htjeli izaći na teren jer ovo navodno šteta manja od njima pretpostavljenog iznosa za izlazak“, komentira naš čitatelj i ogorčeno dodaje: „Do kada će se policija pomalo benevolentno odnositi prema lopovima, a sve nas koji vrijedno svojim obrtom i radom pokušavamo zaraditi za život istovremeno razne inspekcije nemilice „lupaju“ po džepu?!“:

Naš čitatelj napominje kako je prijava protiv nepoznatog počinitelja podnesena u 1. policijskoj postaji Policijske uprave primorsko-goranske, i dodaje:

„Drska krađa je izvedena u ulici koja je dosta prometna i u kojoj je Policijski dom. Pretrpio sam veliku štetu. Najpovoljnija ponuda za ugradnju novog anlasera je 2.900,00 kuna, i zbog svega čak dva tjedna nisam imao radno vozilo. Znači, stvarna šteta zbog ovoga događaja je zapravo puno puno veća. Međutim, u cijeloj toj situaciji ono što mene ali i druge obrtnike stvarno ljuti je to da razne inspekcije „češljaju“ redom sve koji pokušavaju osigurati egzistenciju sebi i obitelji – od nas obrtnika do liječnika obiteljske medicine – tražeći dlaku u jajetu kako bi napisali kaznu i „uprihodili“ nešto u državnu kasu, a s druge strane kada sustav treba učiniti nešto za nas – naprimjer, razotkriti počinitelja ovakvih krađa – onda to baš i ne ide tako kako bi trebalo. Tko je tu lud?!“, pita se naš čitatelj, a mi mu nažalost ne znamo što odgovoriti.

Da znamo, bili bi vjerojatno članovi Vlade, a ne tek novinari – vječno osporavani „nositelji loših vijesti“ i „krivci za sve“…

Nadamo se da smo barem ovom objavom ispunili molbu čitatelja da proširimo ovu vijest o sve bezobzirnijem i drskijem ponašanju lopova koji ne prezaju ni pred čime.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari