NESLUŽBENI DETALJI

Bjegunac iz riječkog zatvora otkriva: ‘Maltretirali su me. Za vrijeme bijega skočili smo na drvo smokve’

Zatvor u Rijeci. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Policija je bjegunca iz riječkog zatvora uhitila u stanu dok je bio u Zagrebu

Nakon što su dvojica bjegunaca pobjegli u petak iz riječkog zatvora tijekom prijepodnevne šetnje iz ograđenog dvorišta zatvora u Rijeci, jedan od njih je uhićen u Zagrebu.

Neslužbeno doznajemo da je bjegunac posljednjih dana razmišljao o predaji, ali je jedini uvjet bio da ga se prebaci iz riječkog zatvora u zatvor u Remetincu u Zagrebu.

Prema njegovim tvrdnjama u riječkom zatvoru je bio maltretiran od drugih zatvorenika, ali i od pravosudnih policajaca. Policija ga je uhitila u stanu dok je bio u Zagrebu.

Jednoj je osobi prepričao da je za vrijeme bijega skočio sa zida koji nije uopće bio visok 7 nego 12 metara te da su prvo skočili na drvo smokve.

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama, dvojica zatvorenika popeli su se na zid zatvora, prešli preko žilet-žice na vrhu zida, te skočili s visine od sedam metara na prostor s vanjske strane zatvora. Sudeći prema tragovima krvi na mjestu prelaska zida, pri tom su ozlijeđeni.

Iz Ministarstva pravosuđa ranije je priopćeno da su “prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpjele tjelesne ozljede čiji intenzitet nije utvrđen.

Mjera istražnog zatvora bila im je određena zbog imovinskih delikata. Odmah po događaju o svemu je obaviještena nadležna policijska uprava i sud, a trenutačno je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja”, navedeno je iz Ministarstva, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari