KONAČNO U RUKAMA POLICIJE

Video | Bračni par iz Like tvrdio da skida uroke i pronalazi supruge, ‘usluge’ su masno naplaćivali!

Uvjeravali su ljude da spajaju usamljena srca po opustjelim ličkim selima i to masno naplaćivali, a onda vidjeli da mogu i proširiti posao na one koji su osjećali da im na čudan način ne ide u životu

“Oni se sumnjiče da su lažnim prikazivanjem činjenica recimo dvojici muškaraca obećali brak s dvije različite žene, koje oštećeni nisu upoznali, ali su na osnovu tog obećanja da će s njima stupiti u brak isplatili tom našem osumnjičenom dvojcu nekoliko tisuća eura. Drugi način je da su jednoj ženi obećali da će da će joj druga ženska osoba skinuti uroke”, kazala je glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

Oštećenu ženu smo pronašli, ali nije željela pred kameru. Neugodno joj je jer je prevarena, a poznavala ih je jer su iz obližnjeg sela na Krbavskom polju.

Žena koja je redovito u svom polju pronalazila zakopane mućke, odnosne neizlegnuta jaja, vjerovala je da su na nju bačeni uroci. Zbog toga je prevarantima dala čak 22 tisuće eura, ali i zlatni nakit kako bi oni skinuli uroke s nje

Uvjerili su je da 40-godišnjakinja ima naslijeđene i spasonosne magijske vještine

“Znali su dati i više onima, što su ono bili, vojnici neki, pa kad se zaljubi žena u godinama, pa zna dati i više, tako da nije ni čudo da daju za uroke”, govori Anica iz Gospića.

“Ja mislim da vjeruju ljudi dosta u to. Danas svatko svačemu vjeruje, ali to nije dobro”, kazala je Natalija iz Gospića.

Iz policije stalno upozoravaju građane da budu na oprezu, pogotovo ako žive sami.

“Možemo reći da kriminalci postaju sve maštovitiji. Znači, imali smo da se pretvaraju da su policijski službenici, da su djelatnici raznoraznih institucija, samo da uđu u kuću”, govori Brozičević.

A kad jednom uđu, malo koja kuća ne ostane na šteti, čak i one čiji se ukućani ne smatraju ukletima, izvještava Nikolina Radić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari