BUDITE OPREZNI: Dvoje lakovjernih nepoznatima potpisali ugovore o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupnji mobitela

Policija upozorava građane da prilikom sklapanja raznih pretplatničkih ugovora budu osobito oprezni te da ih ne potpisuju, čineći na taj način usluge drugim osobama, uglavnom nepoznatim ili slabo poznatim osobama.

Naime, proteklih dana policija je zaprimila prijave dvoje prevarenih građana, starosti 83 i 21 godine.

Oni su za druge osobe u trgovinama u Rijeci i Krku potpisali ugovor o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupnji mobitela. Nakon potpisanih ugovora stvarni korisnici usluga i mobilnih uređaja su nestali u nepoznatom smjeru.

Procjenjuje se da su građani koji u potpisali ugovore sveukupno oštećeni za oko 18.000 kuna.

Policija stoga upozorava građane da budu posebno oprezni i ne nasjedaju na razne oblike prijevara kojima počinitelji nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist. Prije potpisivanja ugovora, obrazaca, pristupnica i slično građanima policija preporuča dobru provjeru o čemu se zaista radi kako se ne bi izlagali nepotrebnim troškovima, materijalnoj šteti te kako na ovaj način ne bi svoje osobne podatke učinili dostupnijim drugim osobama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari