BURAN VIKEND U PROMETU Noćas u Krešimirovoj 21-godišnjak vozio Citroen s 2,13 promila alkohola u krvi

Uz to, utvrđeno je da nije regulirao boravište, čime je počinio prekršaj i iz domene Zakona o prebivalištu

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 34 prometne nesreće u kojima je deset osoba ozlijeđeno, četiri teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, ovaj vikend u nadzoru prometa zatečeno je nekoliko vozača koji su zbog alkoholiziranosti i namjere nastavljanja prekršaja, privedeni u policijske prostorije. Tako je najveća koncentracija alkohola od 2,21 g/kg izmjerena u subotu, 22. travnja u Crikvenici odmah poslije pola noći, 30-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mazda, riječkih registarskih oznaka.

Na crikveničkom području malo kasnije oko 3.15 sati priveden je i 27-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel. Njega je policija zatekla kada je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,54 g/kg, dok je oko 11 sati u Dramlju zatekla 49-godišnjeg vozača motocikla marke Piaggio, koji je njime upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,76 g/kg i bez ikakvih dokumenata.

Jučer ujutro oko 5 sati u Rijeci je zatečen i priveden 47-godišnji vozač osobnog vozila marke Alfa Romeo. Policija ga je zatekla u ulici Antuna Barca gdje je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,86 g/kg. Noćas je, oko 1.45 sati u Krešimirovoj ulici u Rijeci, zatečen i 21-godišnji vozač osobnog vozila marke Citroen koji je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 2,13 g/kg. Uz to, utvrđeno je da nije regulirao boravište, čime je počinio prekršaj i iz domene Zakona o prebivalištu.

Svi spomenuti prekršitelji sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, Zakona o osobnoj iskaznici. I ovom prilikom, a u cilju smanjenja nesreća i ozlijeđenih osoba, molimo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i pravila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari