BURAN VIKEND U PROMETU: Vozačica Cliom u autobus, pijan isključen iz prometa pa odmah sjeo za volan, Fordom izletio s autoceste…

Foto. Ilustracija

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 27 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a šest osoba je lakše ozlijeđeno

Teško je ozlijeđena 52-godišnja vozačica osobnog vozila marke Renault clio, riječkih registracijskih oznaka, koja je 3. studenoga oko 6.45 sati na području Bribira izlaskom iz zavoja izgubila kontrolu nad vozilom te udarila u autobus. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 44-godišnja putnica u osobnom vozilu.

U istom razdoblju policija je zabilježila i niz različitih prometnih prekršaja. Tako je 4. studenoga oko 2.20 sati na Titovom trgu u Rijeci zaustavljen 33-godišnji vozač osobnog vozila marke Ford s koncentracijom alkohola od 2,56 g/kg te isključen iz prometa. Unatoč tome, nakon dvadesetak minuta ponovo je zaustavljen u Ulici Franje Račkog nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.

Sličan slučaj zabilježen je i u Rabu 5. studenoga oko 5.15 sati gdje je, pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg zatečen 22-godišnji vozač osobnog vozila marke VW Golf. Iako isključen iz prometa ponovo je upravljao vozilom te zbog ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije.

U službenim prostorijama policije zadržan je i 37-godišnjak koji je 5. studenoga oko 19.25 sati u Rijeci, na raskrižju Radničke i Kvaternikove ulice izazvao prometnu nesreću udarivši u osobno vozilo ispred sebe, zaustavljeno radi crvenog svjetla na semaforu. Vozačica i putnica iz ovog vozila su lakše ozlijeđene. Utvrđeno je kako 37-godišnjak vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg.

U prometnoj nesreći pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg sudjelovao je i 32-godišnji vozač osobnog vozila marke Ford. Ova prometna nesreća dogodila se 4. studenoga oko 20.05 sati na autocesti na području Čavli kada je spomenuti vozač uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika vozilom udario u ivičnjak, izletio izvan kolnika te udario u stup ploče za usmjeravanje prometa.

Pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg u noći 5. studenoga u Crikvenici zaustavljena je 21-godišnja vozačica osobnog vozila marke Mercedes te zadržana u službenim prostorijama policije, kao i 34-godišnjak koji je 4. studenoga oko 23.30 sati zatečen u Bribiru dok je osobnim vozilom marke VW Passat upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i bez ikakvih osobnih isprava.

Nešto ranije, oko 22. 40 sati u Bribiru je zaustavljen i 20-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje zatečen kako upravlja osobnim vozilom marke Ford. Spomenuti 20-godišnjak prekršajno je sankcioniran, kao i 55-godišnjak zatečen s njim u vozilu, a koji mu je omogućio upravljanje vozilom.

U noći 4. studenoga u Delnicama je zaustavljen i isključen iz prometa 29-godišnji vozač Škode fabie s koncentracijom alkohola od 2.34 g/kg, dok je 3. studenoga oko 11 sati na području Dramlja u nepropisnom pretjecanju zatečen 61-godišnji državljanin Italije, vozač BMW-a.

Istog dana na graničnom prijelazu Rupa na izlasku iz zemlje zatečen je 42-godišnji državljanin Rusije, koji je upravljao osobnim vozilom marke Audi kojem je istekla registracija zbog čega je prekršajno sankcioniran, kao i 36-godišnja vlasnica vozila koja nije u zakonskom produljila valjanost registracije, odnosno odjavila vozilo.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari